PRIVĀTUMA POLITIKA

Šajā privātuma politikā sniedzam saskaņā ar ES Vispārīgo datu aizsardzības regulu (turpmāk tekstā - Regula) norādīto saistošo informāciju par datu pārvaldītāja AS Civinity (juridiskās personas reģistrācijas Nr.302247881, adrese: A.Goštauto g.40B, Viļņa) veikto personas datu apstrādi. Turpmāk sniegtā informācija attiecas uz četriem datu apstrādes mērķiem: i) kandidātu, kas piedalījušies atlasē uz darba vietām, datu apstrāde; ii) kvalitātes kontrole un pienācīgu pakalpojumu sniegšanas nodrošināšana (sarunu ierakstīšana); iii) sūdzību, jautājumu un atsauksmju administrēšana; (iv) saziņa pa e-pastu. Šajā dokumentā aprakstītas arī Jūsu, datu subjekta, tiesības, datu sniegšana to saņēmējiem un citi personas datu apstrādes noteikumi, ko piemēro visiem personas datiem, kas apstrādāti saskaņā ar iepriekšminētajiem mērķiem.

Kandidātu, kas piedalījušies atlasē uz darba vietām, datu apstrāde

Ja saskaņā ar mūsu tīmekļa vietnē vai speciālajā darbinieku atlasei un darba meklēšanai paredzētajā tīmekļa vietnē publicēto paziņojumu par atlasi uz konkrētu darba vietu atsūtīsiet savu CV, Jūsu brīvprātīgi iesniegtos un citus turpmāk norādītos personas datus apstrādāsim darbinieku atlases mērķim.

Jūsu personas datus apstrādāsim līdz atlases beigām, t. i., nolemjot pieņemt darbā konkrētu kandidātu, beidzoties viņa pārbaudes laikam vai izlemjot beigt atlasi, neizvēloties nevienu kandidātu. Pēc atlases beigām Jūsu personas datus izdzēsīsim, izņemot, ja paudīsiet piekrišanu datu turpmākai uzglabāšanai nākotnē paredzētajām darbinieku atlases procedūrām. Ja piekrītat, ka Jūsu personas datus uzglabājam pēc atlases beigām, par to informējiet e-pastā vai savu vēlmi izsakiet tikšanās laikā. Ja paudīsiet šādu piekrišanu, Jūsu datus uzglabāsim 6 gadus, un, ja šajā laikā mūsu uzņēmumam vajadzēs jaunu darbinieku, mēs ar Jums sazināsimies. Pēc 6 gadu termiņa Jūsu personas datus izdzēsīsim.

Jūsu personas datus apstrādāsim un turpināsim tos uzglabāt ar Jūsu piekrišanu piedalīties atlasē, kā arī saskaņā ar tiesību aktos noteiktajiem pienākumiem un uz likumīgā pamata.

Informējam, ka saskaņā ar personas datu aizsardzību regulējošajiem tiesību aktiem mums ir piešķirtas tiesības vajadzības gadījumā vērsties pie Jūsu iepriekšējiem darba devējiem un lūgt viņu viedokli par Jūsu kvalifikāciju, profesionālajām spējām un ar darbu saistītajām īpašībām. Tomēr pie Jūsu pašreizējā darba devēja nevērsīsimies bez Jūsu iepriekšējas piekrišanas.

Sūdzību, jautājumu un atsauksmju administrēšana

Ja pa e-pastu vai citā veidā mūsu uzņēmumam iesniegsiet sūdzību, jautājumu vai atsauksmi, Jūsu brīvprātīgi iesniegtos personas datus apstrādāsim šīs sūdzības, jautājuma vai atsauksmes administrēšanas mērķim.

Ja Jūsu iesniegtā sūdzība būs saistīta ar strīdu, kas var potenciāli rasties, var ar iespējamu kaitējumu u.tml., Jūsu personas datus uzglabāsim ne ilgāk kā 10 gadus. Ja personas dati nebūs saistīti ar iespējamu strīdu, tos pēc iespējas drīzāk izdzēsīsim.

Jūsu personas datu apstrāde tiks balstīta uz Jūsu brīvprātīgi izteikto gribu, t.i., piekrišanu, tomēr atsevišķos gadījumos saskaņā ar tiesību aktos norādītajiem pienākumiem sūdzība var tikt uzglabāta ilgāk.

Saziņa pa e-pastu

Saskaņā ar Regulu par personas datiem uzskata sarakstes elektroniskajā pastā saturu, arī tad, ja saraksti veic juridisko personu darbinieki. Ņemot vērā iepriekšminēto, sarakstes saturam, kā arī e-pasta adresēm piemērosim saskaņā ar Regulu saistošās personas datu apstrādes normas.

Personas datu apstrādes pamats ir Jūsu brīvprātīgi pausta griba veikt saraksti un sarakstē sniegt konkrētus datus, t.i. piekrišana. Turklāt datu apstrādes pamats var būt arī līguma izpilde un tiesību aktos paredzēto pienākumu izpilde.

Jūsu e-pasta adresi, sarakstes saturu un saistītos datus apstrādāsim, ievērojot samērīguma principu. Šie dati sākotnēji būs redzami mūsu darbiniekam, ar kuru sazināsieties nepastarpinātā veidā. Tomēr atsevišķos gadījumos Jūsu saraksti var izlasīt arī citi mūsu uzņēmuma darbinieki, piemēram, iekšējās administrācijas, tiesību aktu vai iekšējo noteikumu iespējamo pārkāpumu izmeklēšanas nolūkā, darbinieka aizstāšanas gadījumā un saskaņā ar citiem saistītajiem mērķiem.

Personas datu sniegšana datu saņēmējiem

Personas datus varam sniegt:
• IT, servera, pasta, arhivēšanas, mārketinga, grāmatvedības pakalpojumu sniedzējiem;
• tās pašas grupas sabiedrībām;
• notāriem, tiesu izpildītājiem, advokātiem, konsultantiem, revidentiem;
• tiesībaizsardzības un uzraudzības iestādēm, tiesām un citām iestādēm, kas nodarbojas ar strīdu izskatīšanu;
• iespējamo vai esošo mūsu uzņēmumu vai daļu no saņēmējiem vai viņu pilnvarotiem konsultanti vai privātpersonām.

Kādi ir personas datu aizsardzības principi, kurus ievērojam?

Vācot un izmantojot Jūsu mums uzticētos, kā arī no citiem avotiem likumīgā ceļā iegūtos personas datus, ievērosim šādus principus:
• Jūsu personas dati tiek apstrādāti likumīgā, godīgā un pārredzamā veidā (likumības, godīguma un pārredzamības princips);
• Jūsu personas dati tiek vākti saskaņā ar noteiktajiem, skaidri definētajiem mērķiem, un tie tālāk netiek apstrādāti, ja nav savienojami ar mērķiem (mērķa ierobežojuma princips);
• Jūsu personas dati ir adekvāti, pietiekami, un tikai tādi, kas nepieciešami mērķu, kādiem tie tiek apstrādāti, sasniegšanai (datu apjoma samazināšanas princips);
• apstrādātie personas dati ir precīzi un nepieciešamības gadījumā atjaunināmi (precizitātes princips);
• Jūsu personas dati tiek uzglabāti tādā veidā, lai personas identitāti varētu noteikt ne ilgāk, kā tas nepieciešams mērķiem, kuru dēļ Jūsu personas dati tiek apstrādāti (uzglabāšanas laika ierobežojuma princips);
• Jūsu personas dati tiek apstrādāti tādā veidā, lai, piemērojot attiecīgos tehniskos vai organizatoriskos pasākumus, tiktu nodrošināta pienācīga personas datu aizsardzība, tostarp aizsardzība pret neatļautu vai nelikumīgu datu apstrāde, pret datu nejaušu zudumu, dzēšanu vai sabojāšanu (integritātes un konfidencialitātes princips).

Datu subjekta tiesību īstenošana

Informējam, ka Jums ir šādas datu subjekta tiesības: tiesības iepazīties ar saviem personas datiem un veidu, kādā tie tiek apstrādāti; tiesības pieprasīt izlabot vai, ņemot vērā personas datu apstrādes mērķus, papildināt nepilnīgos personas datus; tiesības pieprasīt savu datu dzēšanu vai pieprasīt apturēt savu datu apstrādes darbības (izņemot uzglabāšanu); tiesības pieprasīt, lai personas datu apstrāde tiktu ierobežota; tiesības uz datu pārcelšanu; tiesības iesniegt sūdzību Datu valsts inspekcijai; tiesības atsaukt piekrišanu.

Lai varētu īstenot savas datu subjekta tiesības, mums būs jānosaka Jūsu identitāte. Nenosakot Jūsu identitāti, mēs nevarēsim zināt, vai pie mums vērsusies tieši tā persona, kuras personas datus mēs apstrādājam, tādēļ nevarēsim īstenot Jūsu tiesības.

Mēs varam atteikties izskatīt Jūsu saņemto pieprasījumu par tiesību īstenošanu vai lūgt par to attiecīgu samaksu, ja pieprasījums ir acīmredzami nepamatots vai lieks, kā arī citos tiesību aktos noteiktajos gadījumos.

Ja vēlaties īstenot savas datu subjekta tiesības vai jums ir citi jautājumi par Jūsu personas datu apstrādi, lūdzam pie mums vērsties, izmantojot šo kontaktinformāciju: privatumas@civinity.lt, tālr. 8 700 55 188.